Čítaj ďalej...

03.12.2011 17:28

Hlavným nedostatkom kompaktných žiariviek je doba rozsvietenia do plnej intenzity, ktorá môže byť až niekoľko minút. Na miestach, kde je potrebné často zapínať a vypínať osvetlenie, sú kompaktné žiarivky nevhodné. LED sa, naopak, rozsvietia okamžite do plnej intenzity a je možné zapínať a vypínať podľa potreby bez vplyvu na životnosť.

 

Žiarovka spotrebuje len časť príkonu na svetlo. 92% energie je vyžiarené v iných spektrách a to najmä ako teplo. LED majú vysokú účinnosť a v nepotrebné teplo sa premení iba nepatrné množstvo energie, teda podstatne menej energie ako u kompaktných žiariviek alebo u klasických žiaroviek. LED čipy (diódy) je potrebné účinne chladiť, čo je dôležité pri rozpoznaní kvalitnej LED žiarovky. Použité chladenie je väčšinou realizované účinným hliníkovým telesom, ktoré navyše spĺňa predstavu špičkového dizajnu LED žiarovky.

 

V automobilovom priemysle LED znamenajú veľký pokrok vpred. Dokážu výborne osvetliť nielen ako denné svietenie ale aj v interiéri, či v batožinovom priestore. Technológia LED jednoznačne šetrí akumulátor, v porovnaní s obyčajnými parkovačkami W5W, sulfitkami ( 10W ), či denným osvetlením obyčajnými žiarovkami. 

Späť

Vyhľadávanie

Copyright© 2012 AUTOLEDKY.EU konverzný kurz: EURO 1 = 30,1260SK