Čítaj ďalej...

03.12.2011 17:33

Využitie LED technológie je vďaka prevedeniu led produktov od led žiaroviek, led pásov (led strip), led lampy, led svietidlá, svietidiel do priemyslu až po led street (pouličné osvetlenie) skutočne široké, od senzorov, indikátorov a ukazovateľov po osvetlenie v hoteloch, na letiskách, v kinách či v zdravotníckych zariadeniach, na miestach s obmedzenými zdrojmi elektrickej energie, v karavanoch, v záhradách, v horských chatách, pri použití v kombinácii so solárnymi panelmi.

V domácnostiach nájdu využitie v stolných lampách, dekoratívnom osvetlení interiéru a exteriéru domu alebo záhrady, ako nočné orientačné osvetlenie chodieb, schodov, vstupných priestorov i chodníkov. Používateľ si dokonca môže vybrať niektorú z dostupných farieb alebo investovať do LED, ktoré dokážu meniť farbu plynule v celom svetelnom spektre (rgb led).

 

Späť

Rôzne využitie LED technológie

/album/rozne-vyuzitie-led-technologie/led-led-jpg1/
/album/rozne-vyuzitie-led-technologie/led-poulicne-svetlo-jpg/
/album/rozne-vyuzitie-led-technologie/led-poulicna-lampa-jpg/
/album/rozne-vyuzitie-led-technologie/led-audi-jpg/
/album/rozne-vyuzitie-led-technologie/ledky-jpg/

LED Street

Technológia LED Street ( pouličné osvetlenie) sa v značnej miere začína používať aj u Nás na Slovensku. Môžu byť použité aj v kombinácii so solárnymi panelmi alebo veternými elektrárňami. Použitím týchto svietidiel je možné ušetriť až 60% energie pri zachovaní svetleného výkonu a znížiť emisie CO2 v porovnaní s klasickými ortuťovými a vysokotlakovými sodíkovými výbojkami (100W).

 

LED denné svietenie

LED osvetlenie sa najprv začínalo používať u drahších značiek, podobne ako LED denné svietenie. Dnes už je to rozšírené aj medzi lacnejšie modely. Denné svietenie technológiou LED šetrí akumulátor, no zároveň aj pohonné hmoty, preto automobilky dávajú prednosť LED dennému svieteniu. 

 

Vyhľadávanie

Copyright© 2012 AUTOLEDKY.EU konverzný kurz: EURO 1 = 30,1260SK